FERRER GUASCH
El pintor dels blancs i la llum d'Eivissa

2017 Centenari del naixement del pintor Ferrer Guasch.

Desig, constància, inspiració, recerca continua......, els quadres de Ferrer Guasch ens transporten als carrers i places de dalt Vila i Sa Penya,  a les cases pageses i  esglésies rurals d’aquesta Eivissa que tant estimava. Creador d’un estil propi,  les seves teles s'omplen de jocs de llums i ombres, blancs lluminosos, i  una infinita gradació de tonalitats, on els volums  i els plans de l’arquitectura tradicional eivissenca  són  els seus principals protagonistes.

Enguany celebrem el centenari del naixement del pintor amb una sèrie d'activitats i exposicions que s'estendran al llarg de l'any.


 


Ferrer Guasch, el pintor dels blancs

Sala d'exposicions "Ajuntament Vell" 

Formentera

Del 17 al 29 de juny de 2019

Horari: 11-14 h i de 18 a 20 h (diumenges i dilluns matí tancat)

Amb aquesta exposició  es finalitza la itinerància de l'obra de Ferrer Guasch, de durada  de 2 anys, en motiu de la celebració del centenari del naixement del pintor.  


La llum essencial és la història en quadres del pintor Ferrer Guasch. A través dels comentaris que feia el mateix pintor davant els seus propis quadres i en moments públics o familiars, els seus pensaments queden narrats amb textos que acompanyen a cada pintura.  L’escriptora Iolanda Bonet, testimoni presencial d’una part de la història de Ferrer Guasch, ha sabut transcriure els pensaments de l’artista i el seu procés pictòric amb eficiència i rigorositat, d’una manera entretinguda i de lectura fàcil i amena.


Ferrer Guasch, el pintor dels blancs

Casal de Cultura de Can Gelabert

Binissalem (Mallorca)

Del 16 de desembre de 2017 al 30 de gener de 2018.

Organitza i patrocina: Ajuntament de Binissalem, Fundació Baleària i la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern Balear.Ferrer Guasch  i Sa penya 

Del 6 al 29 d'octubre de 2017

Inauguració Dia 6 d'octubre a les 20:30 h

De dimarts a dissabte de 17:30 a 20:30 h

Torre dels Ducs de Medinaceli

El Verger (Alacant)

Organitza i patrocina: Ajuntament del Verger, MACMA, Fundació Baleària i la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern Balear.


EXPOSICIONS FESTES DE LA TERRA 2017 

Els Blancs de Ferrer Guasch

Antic refectori de l'Ajuntament d'Eivissa. Del 3 al 30 d'agost de 2017

Sa Penya per Ferrer Guasch

 Espai Cultural Es Polvorí. Del 3 al 30 d'agost de 2017

Organitza: Ajuntament d'Eivissa amb el patrocini de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern Balear i la col·laboració de Balearia.

No crec en la improvisació ni en la inspiració, només crec en el treball diari i en la lluita per trobar coses noves en el meu camí, i sobre tot intent recollir en els meu quadres l’Eivissa que m’apassiona i que tal vegada idealitzo. 

 

El maestro de los blancos de Ibiza

Galeria Marta Torres C/ Conde Roselló 1

Del 7 al 29 de juny de 2017


Una mirada a l’obra de Ferrer Guasch 

Exposició   del 24 de març al  21 d'abril de 2017

Conferència dia 30 de març : Entorn de l'obra de Ferrer Guasch. Carles Fabregat

Concert dia 20 d'abril : Ibiza Jazz Trio

SA NOSTRA SALA. Organitza: Consell Insular d'Eivissa

Amb aquesta exposició  i activitats s'ha iniciat una sèrie d’actes organitzades pel Consell Insular i l’Ajuntament d’Eivissa  amb motiu de la commemoració  del centenari del naixement del pintor i que s’estendran al llarg d’aquest any 2017.