FERRER GUASCH
El pintor dels blancs i la llum d'Eivissa

2017 El Centenari del naixement de Ferrer Guasch

Ferrer Guasch a l'Antic Refectori i Es Polvorí

L'Ajuntament d'Eivissa s'ha sumat a l'homenatge del centenari  del pintor Ferrer Guasch  i aprofitant  l'ocasió de les festes de la Terra 2017,  amb dues exposicions simultànies:  Els Blancs de Ferrer Guasch, a l'Antic Refectori de l'Ajuntament d'Eivissa i Sa Penya per Ferrer Guasch, a l'Espai Cultural Es Polvorí.

"Hem intentat fer un petit viatge per les seves obres. Podreu veure la seva evolució des dels anys 50 fins a principis del nostre segle. Veureu com amb el pas dels anys canvia l’artista i canvien les obres. Observareu amb sorpresa els paisatges primerencs, aquestes cases amb colors, amb detalls, obres molt acadèmiques fruit de la formació rebuda, i com van canviant, com desapareixen les figures humanes. Veureu escenes quotidianes d’un dels barris més emblemàtics d’Eivissa; escenes que ja no es poden veure, i que sols queden dins la memòria dels més grans o en les fotografies que perpetuen la identitat d’un poble".  Antoni Torres Martorell. Comissari de l’exposició.

Organitza: Ajuntament d'Eivissa amb el patrocini de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern balear i la col·laboració de Balearia. 

Els blancs de Ferrer Guasch

Antic Refectori de l'Ajuntament d'Eivissa. Del 3 al 30 d'agost 

Aquest magnífic espai mostra divuit obres que van des de la dècada del 70 fins l'any  2000. 

"Perquè amb ell, l’absència de color que significa el blanc esdevé un color". Fanny Tur Riera. Consellera de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears

"S’ha mostrat la llum d’Eivissa com mai abans s’havia fet. Molt interessant també és la pintura futurista que el pintor fa fer d'alguns racons d'Eivissa i que deixen veure "cap on va Ferrer Guasch".  Antoni Torres Martorell. Comissari de l’exposició. 


Sa Penya per Ferrer Guasch 

Espai cultural Es Polvorí. Del 3 al 30 d'agost

La mostra  compren trenta quadres, des dels anys 50 fins els 90 i està dedicada al barri de Sa Penya, ben conegut i molt estimat per l'artista. En els seus recorreguts observava els seus carrers i racons, l'empremta de la seva gent... i també el recorregut de  la llum i les ombres al llarg del dia,  reflectides a les blanques parets, als gruixos de calç acumulats any darrere any...

En aquesta exposició destaquen  les obres de joventut amb presència de  més colors i detalls típics de l'antiga Eivissa. Després les línies es van depurant  i l'artista busca la senzillesa de formes i volums,  la dicotomia de les ombres i  la llum...El Catàleg

Catàleg Ferrer Guash 2017

Magnífic catàleg de 47 pàgines que inclou la totalitat de les obres exposades a les dues exposicions, Els blancs i Sa Penya.

Publicació i Edició 
Conselleria de Cultura, Participació i Esports 

GOVERN DE LES ILLES BALEARSPer saber-ne més

Ibiza rinde un doble homenaje a Ferrer Guasch, el embajador de la luz - Diario de Ibiza

Ferrer Guasch en blanc i color. Ara Balears

Ferrer Guasch ilumina las Festes de la Terra de Ibiza. Periódico de Ibiza

Ferrer Guasch ilumina Es Polvorí y el Ayuntamiento - Diario de Ibiza

HOMENAJE AL PINTOR FERRER GUASCH - Ibiza Click