FERRER GUASCH
El pintor dels blancs i la llum d'Eivissa

Recordant-lo a les escoles

El CP Sant Ciriac dedica el Projecte d’Art a l’obra de Vicent Ferrer Guasch

El CEIP Sant Ciriac treballa cada curs escolar Projectes dÀrt sobre pintors coneguts a nivell de tota l'escola. La idea és convertir el centre en una "petita pinacoteca" i els alumnes en "petits artístes. El curs 2008-09 van escollit entre els pintors eivissencs, una figura ben representativa de la illa d’Eivissa com és  Vicent Ferrer Guasch.

Al llarg  del primer  trimestre totes les classes van treballar de valent  amb l’obra de l’artista.


Aquest Nadal van fer el tradicional Betlem inspirat en un quadre de Vicent Ferrer Guasch. El mes de desembre esperaven la visita de l’artista per donar-los l’oportunitat de conversar amb els alumnes i gaudir del treball realitzat sobre la seva obra. Els nens i nenes  tenien una pila d’interrogants sobre la seva obra i la seva persona. Malauradament  ens va deixar al novembre del 2008 i això no va poder ser.
Per desig exprés de l’escola i per homenatjar-lo van decidir conservar part del muntatge del Betlem durant tot el curs escolar, i així el pintor va estar present i en el record de tota la comunitat educativa.


El CEIP Sant Antoni de Portmany treballa l'obra de Ferrer Guasch

El  curs 2015-16 el CEIP  sant Antoni va dedicar un Projecte d'Art al pintor Ferrer Guasch. Tots els alumnes dels diferents nivells de l'escola van treballar l'obra de l'artista segons les possibilitats de les seves edats.

El mes d'abri,l els alumnes de les diferents classes van  assistir a una xerrada per part de dues filles del pintor en la que  van  participar molt,  fent un munt de preguntes, des dels més petits als més grans.