FERRER GUASCH
El pintor dels blancs i la llum d'Eivissa


Desig, constància, inspiració, recerca continua......, els quadres de Ferrer Guasch ens transporten als carrers i places de dalt Vila i Sa Penya,  a les cases pageses i  esglésies rurals d’aquesta Eivissa que tant estimava. Creador d’un estil propi, les seves teles s'omplen de jocs de llums i ombres, blancs lluminosos, i  una infinita gradació de tonalitats, on els volums  i els plans de l’arquitectura tradicional eivissenca  són  els seus principals protagonistes.


.


 
 

Les Esglésies de Ferrer Guasch

Club Nàutic d'Eivissa

Inauguració dimecres 10 de maig de 2023 a les 19.30h

del 10 de maig al 11 de juny de 2023Ferrer Guasch, el pintor dels blancs

Sala d'exposicions "Ajuntament Vell". Formentera

Inauguració dilluns 17 de juny a les 20 h i presentació del llibre "La llum essencial. Ferrer Guasch, pintor, una vida en quadres" de Iolanda Bonet  amb la intervenció d'Andreu C. López, editor de Finis Africae.

Del 17 al 29 de juny de 2019

Horari: 11-14 h i de 18 a 20 h (diumenges i dilluns matí tancat)

Amb aquesta exposició  es finalitza la itinerància de l'obra de Ferrer Guasch, de durada  de 2 anys, en motiu de la celebració del centenari del naixement del pintor.  


La llum essencial és la història en quadres del pintor Ferrer Guasch. A través dels comentaris que feia el mateix pintor davant els seus propis quadres i en moments públics o familiars, els seus pensaments queden narrats amb textos que acompanyen a cada pintura.  L’escriptora Iolanda Bonet, testimoni presencial d’una part de la història de Ferrer Guasch, ha sabut transcriure els pensaments de l’artista i el seu procés pictòric amb eficiència i rigorositat, d’una manera entretinguda i de lectura fàcil i amena.

  
Ferrer Guasch, el pintor dels blancs

Casal de Cultura de Can Gelabert

Binissalem (Mallorca)

Del 16 de desembre de 2017 al 30 de gener de 2018.

Organitza i patrocina: Ajuntament de Binissalem, Fundació Baleària i la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern Balear.Ferrer Guasch  i Sa penya 

Del 6 al 29 d'octubre de 2017

Inauguració Dia 6 d'octubre a les 20:30 h

De dimarts a dissabte de 17:30 a 20:30 h

Torre dels Ducs de Medinaceli

El Verger (Alacant)

Organitza i patrocina: Ajuntament del Verger, MACMA, Fundació Baleària i la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern Balear.


EXPOSICIONS FESTES DE LA TERRA 2017 

Els Blancs de Ferrer Guasch

Antic refectori de l'Ajuntament d'Eivissa. Del 3 al 30 d'agost de 2017

Sa Penya per Ferrer Guasch

 Espai Cultural Es Polvorí. Del 3 al 30 d'agost de 2017

Organitza: Ajuntament d'Eivissa amb el patrocini de la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern Balear i la col·laboració de Balearia.

No crec en la improvisació ni en la inspiració, només crec en el treball diari i en la lluita per trobar coses noves en el meu camí, i sobre tot intent recollir en els meu quadres l’Eivissa que m’apassiona i que tal vegada idealitzo. 

 

El maestro de los blancos de Ibiza

Galeria Marta Torres C/ Conde Roselló 1

Del 7 al 29 de juny de 2017


Una mirada a l’obra de Ferrer Guasch 

Exposició   del 24 de març al  21 d'abril de 2017

Conferència dia 30 de març : Entorn de l'obra de Ferrer Guasch. Carles Fabregat

Concert dia 20 d'abril : Ibiza Jazz Trio

SA NOSTRA SALA. Organitza: Consell Insular d'Eivissa

Amb aquesta exposició  i activitats s'ha iniciat una sèrie d’actes organitzades pel Consell Insular i l’Ajuntament d’Eivissa  amb motiu de la commemoració  del centenari del naixement del pintor i que s’estendran al llarg d’aquest any 2017.