FERRER GUASCH
El pintor dels blancs i la llum d'Eivissa

2017 El Centenari del naixement de Ferrer Guasch

Ferrer Guasch, Pintor dels Blancs

 Fi d’itinerància del Centenari

Inauguració dilluns 17 de juny a les 20 h i presentació del llibre "La llum essencial. Ferrer Guasch, pintor, una vida en quadres" de Iolanda Bonet  amb la intervenció d'Andreu C. López, editor de Finis Africae.

Del 17 al 29 de juny 2019
Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” de Sant Francesc (Formentera) 

Amb el suport de  la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern Balear, del Consell Insular de Formentera i de la Fundació  Balearia.
El passat 17 de juny es va inaugurar l’exposició de cloenda de la celebració del Centenari del naixement de Ferrer Guasch a Formentera, illa per la qual l’artista tenia una especial predilecció. Els Blancs de Ferrer Guasch arriben a Sant Francesc  després de dos anys d’itinerància per Eivissa, Mallorca, Menorca, Barcelona, Alacant i Galícia. Així es completa el circuit per totes les Illes Balears. Per aquesta ocasió s’han exhibit en primícia  cinc llenços amb temàtica de Formentera on la combinació de volums i llums es conjuguen de vegades amb les transparències i els blaus-verds del seu mar. A part s’han presentat 16 llenços més  de l’exposició itinerant i que han estat ben seleccionats  pel Comissari de l’exposició, Antoni Torres. En total 21 quadres que han rebut una acollida fantàstica per part dels assistents, destacant la nova Presidenta del Consell de Formentera Alexandra Ferrer i Fanny Tur, Consellera de Cultura del Govern Balear en funcions, entre d’altres autoritats.
El comissari, Antoni Torres, ens presenta l'exposició, amb la intervenció de 

Fanny Tur, Consellera de Cultura del Govern Balear en funcions i de Neus Ferrer, filla del pintor.

En el mateix acte d’obertura, Andreu Carles López, editor de Finis Africae, va presentar el llibre “La llum essencial. Ferrer Guasch, pintor, una vida en quadres”  de l'escriptora  Iolanda Bonet Marí i editat per Finis Africae i l'Institut d’Estudis Baleàrics, i donat a conèixer  per primera vegada el passat 7 de gener a Eivissa. Tal com diu el títol,  el llibre ens relata  una vida en quadres del pintor. No obstant no és una biografia convencional. Amb un format exquisit, s'inclouen imatges d’uns 70 llenços  de manera que cada  quadre va acompanyat d’un text amb vivències del pintor. Iolanda Bonet sap  submergir-nos en la vida de Ferrer Guasch d’una manera rigorosa però també entretinguda. Es pot llegir linealment o com vingui de gust.


Andreu Carles López, editor de Finis Africae,  en el moment de la presentació del llibre "La llum essencial" a Formentera  


Per saber-ne més:

La exposición de Ferrer Guasch llega a Formentera con cinco obras inspiradas en la isla . Diario de Ibiza 17-06-2019 

El pintor Ferrer i Guasch torna a Formentera. RADIOILLA  17-06-2019