FERRER GUASCH
El pintor dels blancs i la llum d'Eivissa

2017 El Centenari del naixement de Ferrer Guasch

Ferrer Guasch: el pintor da luz de Ibiza. Art per la vida 2

 Museo Man de Camelle

 Del 29 d'abril  al 31 de maig de 2018

Organitza i patrocina: Concello de Camariñas A Coruña, Museo Man de Camelle, Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern Balear, i  Institut d'Estudis Balearics.

Fruit d’un projecte en el que es fusiona art i solidaritat, el passat 29 de març es va inaugurar una nova exposició  amb marca de les Illes al Museo Man de Camelle. Una part de la mostra està dedicada a la memòria del pintor Ferrer Guasch i compta amb sis dels seus quadres més  representatius. L’altra part, “Art per la vida 2”, és en benefici del Projecte Home i  comprèn l’obra gràfica de 62 artistes mallorquins, on hi són presents Jaume Alós, Joan Ávila, Natalia Fariñas, Paco Espinosa, Andrés Maimó o Mercedes Laguens , entre d’altres.

Aquesta exposició ha estat possible gràcies al vincle mantingut amb Camariñas des del 2002, quan coincidint amb la catàstrofe ambiental del Prestige,  al voltant d’un miler de voluntaris de les Illes es van desplaçar a Galicia per a ajudar a les tasques de neteja de la costa.

El dia de la inauguració el comissari de la mostra, Antoni Torres, va destacar  que el 2003 es va fer la primera exposició solidària “Art per la vida” i que ara podem gaudir de la segona, que és l'exhibició col·lectiva amb més participació d’artistes mallorquins de la història. Antoni Torres va continuar dient que Ferrer Guasch és, sense dubte, un dels pintors  eivissencs més emblemàtics del segle XX. També va fer referència a la figura de Man, al qual admira profundament  i a qui va poder conèixer el 2002. Així mateix va  destacar el valor cultural de tots dos artistes, el primer en la recerca de la llum mediterrània i, d’alguna manera en alguns dels seus quadres, avançat en el seu temps, com també ho va ser Man en  l’art de pintar parets i façanes.

Després d’un seguit de parlaments en els que van intervenir les filles del pintor, el batlle de Camariñas, Juan Carlos Canosa, i  també diverses autoritats, l’audiència va gaudir de l’actuació musical  del Cor de Mestres Cantaires de la UIB ( Universitat de les Illes Balears),  que com a dedicatòria especial per l'ocasió, van afegir algunes cançons gallegues al seu repertori habitual.

Per saber-ne més:

Dos exposiciones esenciales en Camelle y otros tantos conciertos . La Voz de Galicia. Carballo 29/04/2018

Unha delegación de 70 persoas das Illas Baleares visitará esta fin de semana en Camariñas. Camarinas.eu 26 Abril 2018 

Una amplia comitiva balear llega a Camariñas este fin de semana, Adiante Galicia 24/04/2018

La pintura hermana Camelle y Baleares. Adiante Galicia 01/05/2018

Lazos de solidaridad entre Camelle y las Baleares. La voz de Galicia. Carballo 30/04/2018 

Museo Man de Camelle
Man de Camelle

Projecte Home Balears