FERRER GUASCH
El pintor dels blancs i la llum d'Eivissa

Ferrer Guasch fotògraf

Ferrer Guasch fou una gran afeccionat a la fotografia. Els seus ulls d'artista van immortalitzar molts racons d'Eivissa sobre tot des que es va establir a l'illa en els anys seixanta.

Després de la seva mort els hereus del pintor van fer una donació de prop de mil fotografies de la seva col·lecció a l'Arxiu d'Imatge i So Municipal d'Eivissa, realitzades principalment al llarg de les dècades del 60 i 70. Una cessió que arribà per desig exprés de l’artista, que volia difondre-les per mirar de protegir el que queda de l’Eivissa dels anys 60.


En motiu de les Festes de la Terra de 2011  gaudírem d'una mostra de les imatges exposada en Claustre de l'Ajuntament d'Eivissa. Posteriorment l'Ajuntament  d’Eivissa va  editar un llibre amb una selecció de més d'un centenar de fotografies. 
Les fotografies, la gran majoria en format diapositiva, recullen racons de sa Penya, del port, i també d'altres indrets de l'illa com les cases pageses o les esglésies. 
Sota la seva mirada descobrim detalls arquitectònics, i un estudi profund de la llum, les ombres,i les combinacions dels infinits blancs. 
El pintor buscava l'Eivissa autèntica, la que més estimava. Moltes imatges servien com a eina a l'hora d'elaborar la seva obra pictòrica ,que tanmateix és un reflex de la seva interpretació i abstracció de la realitat.

Visita el vídeo:

Fotògraf Ferrer Guasch de Jaume Riera (2,41 min)